Президентът на Колумбия Густаво Петро (на главната снимка) отстрани директора

...
Президентът на Колумбия Густаво Петро (на главната снимка) отстрани директора
Коментари Харесай

Екзорсизъм взе главата на шефа на колумбийската полиция

Президентът на Колумбия Густаво Петро (на основната снимка) в профил шефа на националната полиция Хенри Санабрия, който се изрече, че е залавял нарушители благодарение на екзорсизъм, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Нито Петро, нито министерството на защитата дадоха детайлности за аргументите за уволнението на генерала – ревнив католик, който бе назначен от президента на латиноамериканската страна през август предходната година.

Срещу Санабрия обаче се водеше вътрешно следствие от министерството за това дали е разрешил религиозните му убеждения да повлияят върху служебните му отговорности.



Хенри Санабрия

Санабрия стана причина за започване на спор за въздействието на религиозните му вярвания върху полицията, след негови изказвания в изявление предишния месец, че полицията е направила екзорсизъм, с цел да залови наркобосове и партизански командири. Той се изрече доста остро и против абортите, които са законни в Колумбия.

Макар че е преобладаващо католическа страна с консервативни и религиозни обичаи, по конституция Колумбия е световна страна. Петро, който през август 2022 година постави клетва като първия в историята на страната президент с леви убеждения, сподели, че Санабрия в никакъв случай не би бил преследван поради религията си, само че би трябвало да има разграничаване религиозни убеждения и страната.

Вътрешният министър Алфонсо Прада сподели през вчерашния ден, че напускането на Санабрия няма нищо общо с това, че е изразявал религиозните си убеждения, защото държавното управление почита свободата на мисълта. Министърът обаче сподели, че освобождението на Санабрия е част от новото начало за националната полиция.

Президентът Петро благодари на Санабрия за работата му без да показва за какво е отхвърлен.

Санабрия ще бъде завещан от пенсионирания военачалник от полицията Уилям Саламанка, който сега е консул на Колумбия в Маями.

В изявление за сп. „ Семана “ предишния месец Санабрия сподели, че подчинените му са заловили водачи на банди за трафик на дрога и на партизански групи благодарение на религиозната процедура.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР