Президентът на КНСБ Пламен Димитров предупреждава на 1 май, че

...
Президентът на КНСБ Пламен Димитров предупреждава на 1 май, че
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Борбата продължава, братя и сестри синдикалисти!

Президентът на КНСБ Пламен Димитров предизвестява на 1 май, че към момента стотици хиляди българи са работещи небогати, а неравенствата в приходите остават най-високите за целия Европейски съюз.

"Намиращи се в многопластова икономическа, обществена и здравна рецесия, провокирана от дълготрайното въздействие на пандемията и ужасяващите събития в Украйна, на днешния 1 май заявяваме още веднъж, че е немислимо бъдещето на работеща България без увеличението на приходите в страната по метод, който да не лишава покупателна дарба. Покупателната ни дарба би трябвало да нараства ", декларира синдикалният водач в поздравлението си за 1 май- Ден на труда и интернационалната работническа взаимност, предава Българска телеграфна агенция.

Поздравлението е оповестено на уеб страницата на КНСБ.

Пламен Димитров показва, че минималната заплата също би трябвало да продължи да пораства и да бъде обвързана със заплатата за прехрана. По този метод минималното възнаграждение у нас ще дава отговор на действителностите и ще подсигурява, че нито един работещ няма да изпада под линията на беднотия.

"Въпреки че в Конституцията на Република България е записано, че страната е обществена и правова, то до през днешния ден общественият детайл е прекомерно едва обиден, а нарушаването на трудовите права е постоянно срещана процедура ", отбелязва президентът на КНСБ.

Пламен Димитров показва, че 1 май е израз на респект и почитание към трудещите се от целия свят, към тези, които всекидневно основават богатствата и вършат живота ни по-добър, по-лесен и по-спокоен. Онези, без които човешката цивилизация е немислима и невъзможна. 1 май е и ден за битка и отбрана на работническите ползи и права, припомня синдикалният водач.

По думите на Пламен Димитров историята на 1 май е история на безконечното търсене на по-справедлив живот. Корените на празника се свързват със събитията в Чикаго отпреди 136 година, когато огромна национална стачка с присъединяване над 300 000 служащи от цялата страна издига настояването за въвеждане на 8-часов работен ден. Само четири години по-късно, проведеното синдикално придвижване в България дава началото на първите празнувания на 1 май в родината. И през днешния ден продължаваме да се борим за извоюването на по-справедливо възнаграждение на труда, ценене на правата на трудещите се, естествен живот на техните фамилии, родственици и близки, декларира президентът на КНСБ.

"Борбата продължава, братя и сестри синдикалисти! Само от нас зависи какъв брой бързо ще реализираме това, което желаеме, което ни се поставя, на което имаме право! Честит празник! ", добавя Пламен Димитров.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР