Президентът на КНСБ Пламен Димитров използва поздравителния си адрес по

...
Президентът на КНСБ Пламен Димитров използва поздравителния си адрес по
Коментари Харесай

Президентът на КНСБ: Да поискаме промяна! Да кажем стига на изборите на 26-и май

Президентът на КНСБ Пламен Димитров употребява приветствения си адрес във връзка 1 май, с цел да призове хората да гласоподават за смяна на изборите за Европейски парламент на 26 май.

" На тази дата споделяме: Искаме нова политика в Европа, която да бъде обективна за всеки. Рецептите, с които ни лекуваха през последните години, се оказаха неправилни и това е видно по ширещите се неравенства и голямата беднотия. Политиката на съкращения, ограничавания и ограничения се оказа неверна както за Европа, по този начин и за страната ни ", декларира синдикалният водач.

Според него орязването на обществени помощи и на данъчните тласъци за развиване са основали у нас най-големите неравенства от началото на прехода.

" На 26 май, единствено дни след нашия празник, имаме късмет да кажем своето „ Стига “ и на европейските избори.
Те могат да ни костват далечни или пък безсмислени. Но не са такива. Този избор е решителен както за Европа, по този начин и за България. Промяната, която желаеме, достойните заплати за лекари, медицински сестри, учители или учени, могат да се случат единствено посредством огромна смяна в Европа. Този път смяната е в нашите ръце и единствено от нас зависи да се върне справедливостта на континента ", безапелационен е водачът на КНСБ.

Ето и цялото приветствие на Пламен Димитров до всички хора на труда в България:

Скъпи сънародници,
Синдикалисти,
Хора на труда,

Нека да е цветущ нашият 1 май – Деня на труда и интернационалната работническа взаимност и празник на КНСБ – най-голямата организация на хората на труда в България.
Всяка страна има своите светли празници. Има обаче един празник, който сплотява всички хора по света и това е 1 май, Денят на труда.

1 май няма народност, цвят или граници. Защото трудът е еднообразно скъп за индивида в България, само че и за неговия брат в Африка, Америка или Европа. Трудът е универсална полезност за всеки, част от неговото достолепие и целокупност като персона.

Затова на този ден приветствам всички хора на труда от целия свят.

Ние не сме сами. На този ден милиони служащи застават като един в настояванията си за по-добър живот, за по-добри работни места, за почтени заплати.

На тази дата ние споделяме като един – Достойни заплати за заслужен труд. И в случай че не ни отговорят, ще застанем още веднъж като един, като стена, против тези, които си разрешават да се подиграват с нашия труд.

На тази дата споделяме: Искаме нова политика в Европа, която да бъде обективна за всеки. Рецептите, с които ни лекуваха през последните години, се оказаха неправилни и това е видно по ширещите се неравенства и голямата беднотия. Политиката на съкращения, ограничавания и ограничения се оказа неверна както за Европа, по този начин и за страната ни. Орязването на обществени помощи, орязването на данъчните тласъци за развиване, сътвориха най-големите неравенства от началото на прехода.

На 26 май, единствено дни след нашия празник, имаме късмет да кажем своето „ Стига “ и на европейските избори.
Те могат да ни костват далечни или пък безсмислени. Но не са такива.

Този избор е решителен както за Европа, по този начин и за България. Промяната, която желаеме, достойните заплати за лекари, медицински сестри, учители или учени, могат да се случат единствено посредством огромна смяна в Европа.

Този път смяната е в нашите ръце и единствено от нас зависи да се върне справедливостта на континента.

В тази борба не сме сами. Милиони европейци би трябвало да изберат разсъдъка и да гласоподават не за празни обещания или дворци от пясък, а за нов контракт сред държавните управления, бизнеса и хората на труда.
1 май е ден на достолепието. И за това достолепие би трябвало да се борим.

Ние, КНСБ, най-големият профсъюз в България, ще бъдем до хората на труда, както постоянно сме били.
Когато уволняват служащи, ще отвърнем на това! Когато корпорациите ръководят с лакомия, ще отговорим на това! Хората желаят правила. Искат заплати, от които да могат да живеят почтено, желаят обществено обезпечаване, желаят права за групово договаряне и господство на закона. Това е новият обществен контракт и КНСБ ще се бори за него с всички свои сили!

На този празник ви искам две неща – горделивост и мощ.

Гордейте се с плодовете на ръцете, на мозъка ви, гордейте се с вашия труд.

Бъдете мощни и защитавайте това, което ръцете ви са произвели.

Борете се за почтено възнаграждение, положителни и приветливи работни места, щастливи домове и фамилии.

Поклон пред вашия Труд!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР