Президентът на Китай Си Цзинпин обяви на официална церемония в

...
Президентът на Китай Си Цзинпин обяви на официална церемония в
Коментари Харесай

Близо 100 милиона души били извадени от бедността в Китай

 Президентът на Китай Си Цзинпин разгласи на публична гала в Пекин цялостна победа на страната в напъните за премахване на бедността в селските региони, съобщи " Ройтерс ", представена от " Монитор ".

Китай има вяра, че при ръководството на Си през миналите осем години са били извадени от бедността близо 100 милиона души, а държавните медии дефинират това достижение като прелиминарен подарък по случай 100-годишнината на ръководещата Комунистическа партия тази година.

Китайският официоз " Женмин жибао " посвети повече от две страници с хвалебствия за " историческия скок " за победа над бедността под управлението на Си.

Китай дефинира като последна беднотия в селските региони годишен приход под 4000 юана (620 долара) на човек от популацията, което прави към 1,52 $ дневно. За съпоставяне прагът за света съгласно Световната банка е 1,90 $ дневно.

В политически документ " от първостепенно значение ", оповестен в неделя, Китай се зарече да се придържа към политиките си за понижаване на бедността, като внесе някои корекции в петгодишния преход към " възобновление на селото ", съгласно формулировката на Пекин.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР