Президентът на Китай Си Цзинпин лично е планирал и ръководел

...
Президентът на Китай Си Цзинпин лично е планирал и ръководел
Коментари Харесай

Си Цзинпин лично ръководел подбора на кандидати за членство в ЦК на китайската компартия


Президентът на Китай Си Цзинпин персонално е възнамерявал и ръководел подбора на претенденти за присъединяване в изборите на Централен комитет на Китайската комунистическа партия (ККП). Това заяви след 20-я партиен конгрес организация Синхуа.

Това е първият път, когато китайска държавна медия удостоверява директното присъединяване на президент в подбора на претенденти за участие в Централен комитет, уточни през днешния ден хонконгският в. " Саут Чайна морнинг пост ". 

Подборът на претенденти за управителни партийни постове е почнал през юли 2021 година Според вестника измежду главните критерии за Си Цзинпин е била способността на съответните фрагменти да се опълчват на Запада в изискванията на санкционния напън върху Китай. 

От общо 205-те членове на новия Централен комитет на ККП едвам 71 заседаваха и в предходния състав на управителния партиен орган. В новото Политбюро на Централен комитет от 24 души влизат единствено 11 от предходното, а измежду седемте членове на Постоянния комитет на Политбюрото единствено трима са работили в него и преди, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР