Президентът на Китай Си Цзинпин е разговарял днес с върховния

...
Президентът на Китай Си Цзинпин е разговарял днес с върховния
Коментари Харесай

Китай: Не съществува перфектна страна в областта на човешките права

Президентът на Китай Си Цзинпин е разговарял през днешния ден с висшия комисар на Организация на обединените нации за човешките права Мишел Бачелет, която е на посещаване в Китай, съобщи Франс прес.

" Въпросите, свързани с правата на индивида, не би трябвало да бъдат политизирани и инструментализирани или да има двойни стандарти по отношение на тях ", е споделил Си Цзинпин пред Бачелет, оповестява китайската телевизия Си Си Ти Ви.

Срещата във видеоконферентен формат се организира след нови разкрития на медиите по отношение на репресиите в китайския регион Синцзян.

" Във всяка страна има друга обстановка с човешките права и затова има и друг път за развиване в региона на човешките права, който би трябвало да дава отговор на националните условия ", добави Си пред Бачелет. " Не съществува съвършена страна в региона на човешките права ", добави той.

Вчера консорциум от 14 задгранични медии разгласява документи, за които сподели, че са получени посредством хакерска офанзива против компютрите на полицията на Синцзян. Документите хвърлят светлина върху обстановката на уйгурите там. Сред тях има хиляди фотоси, за които се твърди, че са направени в лагерите за задържане на уйгурите. На тях се виждат лицата на доста арестувани, измежду които дами, деца и възрастни. Документите също така удостоверяват концепцията, че в Синцзян има принуда на уйгурите, разпоредена от върховете на китайската власт, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР