Президентът на Китай Си Цзинпин е издал заповед армията на

...
Президентът на Китай Си Цзинпин е издал заповед армията на
Коментари Харесай

Китайската армия се подготвя за война

Президентът на Китай Си Цзинпин е издал заповед армията на страната да стартира да се приготвя за военни дейности

Това разкри представител на Комунистическата партия пред английския вестник " Гардиън ", представен от .

,,Армията би трябвало да ускори военната си подготовка за война'', гласи късото разпореждане на Си Цзинпин, който на последния Конгрес на Китайската комунистическа партия предизвести, че пред страната се задават " рискови стихии ".

Този вторник, при свое посещаване при Генералния щаб на армията, Цзинпин изиска войските да бъдат " подготвени за война във всеки един миг ", тъй като " сигурността на страната става все по-уязвима ".

Той настоя всички в редиците на Китайската народноосвободителна войска да съсредоточат своята сила в развиването на боен потенциал, както и да подобрят качествата си " да водят война и да я завоюват ".

Това известие изпраща сигнал към Съединени американски щати и Тайван, уточни Уили Лам от мозъчния концерн " Джеймстаун " със седалище във Вашингтон.

По време на Конгреса Си втвърди реториката си и разкритикува оказваната поддръжка на Съединени американски щати по отношение на Тайван и акцентира, че Китай резервира правото си да употребява мощ, с цел да си върне суверенитета на Тайван, напомня " Гардиън ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР