Президентът на Китай Си Дзинпин заяви във вторник, че Пекин

...
Президентът на Китай Си Дзинпин заяви във вторник, че Пекин
Коментари Харесай

Китай настоява отношенията с Европейския съюз да бъдат свободни от външна намеса

Президентът на Китай Си Дзинпин съобщи във вторник, че Пекин упорства двустранните връзки с Европейския съюз да са освободени от взаимозависимост или надзор от трета страна, заяви БНР.

Китайският водач направи коментара в телефонен диалог с немския президент Франк-Валтер Щайнмайер и добави, че Пекин и Берлин би трябвало да водят развиването на връзките сред Китай и Европейски Съюз, съгласно китайски държавни медии.

Си Дзинпин уточни, че размерът на търговията сред Китай и Германия е скочил 870 пъти през последните пет десетилетия на двустранни дипломатически връзки и че съдействието би трябвало да бъде засилено. Освен това китайският президент прикани Берлин да обезпечи обективни условия за китайските компании, инвестиращи в Германия, защото Пекин дава равно отнасяне на немските вложители в Китай.

Президентът на водещата азиатска страна също по този начин съобщи, че Китай поддържа стратегическата автономност на Европейски Съюз и се надява, че блокът ще гледа на двете страни като стратегически сътрудници.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР