Президентът на Кипър Никос Анастасиадис ще обсъди провокативните сондажи от

...
Президентът на Кипър Никос Анастасиадис ще обсъди провокативните сондажи от
Коментари Харесай

Кипър ще обсъди с ЕС турските сондажи край бреговете си

Президентът на Кипър Никос Анастасиадис ще разиска „ провокативните сондажи ” от страна на Турция в изключителната икономическа зона на Кипър (ИИЗ) на неофициалния Европейски съвет в Сибиу, Румъния, идващия четвъртък, 9 май.

Кипърското държавно управление продължава да дава приоритет на решаването на казуса в границите на Европейския съюз. За тази цел Кипър към този момент беше подготвил почвата: Европейски Съюз реагира бързо в събота като излезе с позиция в отбрана на Кипър, която обаче беше отхвърлена от Турция.

Египет, Гърция и Русия също реагираха на последните събития по разнообразни способи.

Никозия поддържа и отворени канали с петте непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и прилежащите страни. Външният министър Никос Христодулис ще отпътува в Париж за диалози.

Дипломатическите източници показаха задоволството на Никозия от неотдавнашното разискване в Съвета за сигурност, където позициите на Кипър откриха отзив, а страните-членки показаха угриженост по отношение на вероятните негативни последствия от дейностите на Турция върху напъните за обновяване на договарянията за разделения остров.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР