Президентът на Каталуния Ким Тора обяви след среща с испанския

...
Президентът на Каталуния Ким Тора обяви след среща с испанския
Коментари Харесай

Каталуния не се отказва да се бори за независимост от Испания

Президентът на Каталуния Ким Тора разгласи след среща с испанския министър председател Педро Санчес, че североизточната испанска област няма да се откаже от опитите си да завоюва самостоятелност от Испания, оповестяват испанските медии.

Тора е отбелязал, че каталунският народ е подкрепил независимостта на региона на референдума през октомври предходната година и акцентира, че е споделил на Санчес, че държавното управление на Каталуния " не се отхвърля от никоя от формулите за приемане на самостоятелност ".

Тора е изразил вяра, че двете страни ще открият " двустранни връзки " и " откровен разговор " макар " доста отдалечените политически визии ".

Парламентът на Каталуния разгласи самостоятелност малко след референдума през октомври, което накара испанското държавно управление да суспендира автономията на региона и да откри директно ръководство над региона. През юни Санчес прикани за " градивни " договаряния с каталунските управляващи и добави, че желае да " възстановява институционалните връзки с каталунското държавно управление ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР