Президентът на Израел Реувен Ривлин нарече стрелбата в синагога в

...
Президентът на Израел Реувен Ривлин нарече стрелбата в синагога в
Коментари Харесай

Израел: Нападението срещу синагога в САЩ е болезнено напомняне за антисемитизма

Президентът на Израел Реувен Ривлин назова стрелбата в синагога в американския щат Калифорния " още едно мъчително увещание, че антисемитизмът и омразата към евреите към момента са измежду нас , на всички места ", съобщи ДПА.

Един човек беше погубен и трима бяха ранени, когато през вчерашния ден нападател откри огън в синагога в градчето Поуей, северно от Сан Диего.

" Нито една страна и нито едно общество не са ваксинирани. Само посредством култура за паметта за Холокоста и посредством приемливост можем да се оправим с тази чума ", сподели Ривлин в изказване. " Сърцата ни са със фамилията на Гилбърт Кей, които изгубиха скъпата си Лори, със фамилиите на ранените и с цялата общественост. С вас сме в този сложен миг ", добави президентът на еврейската страна.
 БГНЕС
Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш изрази съболезнования във връзка със стрелбата в американската синагога. " Дълбоко угрижен съм от нападението против синагогата, осъществено тази събота по време на пасхална работа. Трябва да сме единни пред лицето на антисемитизма и всички форми на ненавист. Мислите ми са със фамилиите на жертвите и с еврейската общественост по целия свят ", написа Гутериш в Twitter, представен от ТАСС.-->

Германският външен министър Хайко Маас съобщи: " Отново сме изправени пред ужасяващи известия за закононарушения от антисемитска ненавист " след нападението в Калифорния, съобщи ДПА. Маас изпрати съболезнования на фамилиите на жертвите и написа в Twitter, че " нападението на шабат в Поуей е нахлуване против всички нас ".
 БГНЕС
Около 11.30 ч. през вчерашния ден 19-годишният Джон Ърнест откри пукотевица в синагогата в Поуей, окръг Сан Диего. Полицията го задържа малко след нападението, което кметът назова закононарушение от ненавист.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР