Президентът на изпълнителната власт в Корсика Жил Симеони предложи да

...
Президентът на изпълнителната власт в Корсика Жил Симеони предложи да
Коментари Харесай

Корсика покани бедстващия кораб с мигранти в свое пристанище

Президентът на изпълнителната власт в Корсика Жил Симеони предложи да одобри на острова френския транспортен съд с 629 мигранти, който през вчерашния ден и Италия, и Малта отхвърлиха да пуснат в пристанищата си и поради който се стигна до напрежение сред двете страни, съобщи Франс прес.

Липсата на храна, неприятните метеорологични условия и отдалечеността на испанското пристанище – по този начин Симеони разгласи с туит, че събитията изискват незабавни ограничения и предложи пристанище на кораба „ Акуариус “.

Вчера Испания също предложи да подслони кораба, само че неправителствената организация SOS Méditerranée съобщи, че изискванията за сигурност не разрешават пътуването чак до Испания.

" #Aquarius: Европа би трябвало да се отнася солидарно към филантропичните въпроси. Като се има поради къде е корабът (край крайбрежията на Малта) и спешността, съгласно мен е естествено да отворим корсиканското пристанище, с цел да окажем помощ на хора в неволя “, туитна и президентът-националист на корсиканския парламент Жан-Ги Таламони.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР