Президентът на Испанската кралска футболна федерация (RFEF) Луис Рубиалес е

...
Президентът на Испанската кралска футболна федерация (RFEF) Луис Рубиалес е
Коментари Харесай

Президентът на RFEF целуна футболистка на Испания и предизвика скандал

Президентът на Испанската кралска футболна федерация (RFEF) Луис Рубиалес е подложен на критика за това, че е целунал изненадващо по устните полузащитничката на Испания Дженифър Ермосо, откакто 33-годишната футболистка получи златния си орден след успеха на тима на финала на Световното състезание по футбол за дами над Англия в неделя, оповестяват от CNN.

Рубиалес беше на сцената на церемонията по награждаването на ФИФА след финала, дружно с други високопоставени лица, измежду които президентът на международната футболна централа Джани Инфантино, испанската кралица Летисия и австралийският министър-председател Антъни Албанес.

На видеото се вижда по какъв начин Рубиалес прегръща Ермосо ия целува. След това я потупва по гърба, до момента в който тя си потегля.

" Хей, не ми хареса ", разяснява футболистката на Испания, незабавно след случилото се. Тяотговаря на въпроси за случая във видео онлайн в Instagram - клип, който беше споделен от испанската журналистка Ирати Вида в X, платформата, известна преди като Twitter.
Конфликт с федерацията и треньора
В продължение на месеци огромна част от водещите играчи на тима на Испания бяха в спор със старши треньора Хорхе Вилда и Испанската футболна федерация (RFEF) - спор, поради който някои от най - големитезвездина " Ла Роха " пропуснахаСветовната купа.

В края на септември 2022 година 15 от състезателкитена Испания изпратиха персонално подписани писма до RFEF, с цел да разгласят, че повече няма да играят за националния тим, в случай че не бъдат направени цялостни промени в треньорския щаб.

В идентичните писма се споделя, че " обстановката " в испанския народен тим, за която RFEF " са наясно ", се отразява на " прочувственото положение " и здравето на играчите.

След историческите победи на тима над Холандия и Швеция, надлежно в четвъртфиналите и полуфиналите, в обществените мрежи се разпространиха видеоклипове, които изглеждаха като студени реакции на някои от сменените играчи на Испания към Вилда и неговия механически личен състав, както и по време на празненствата след мача.

На един от клиповете се вижда по какъв начин полузащитничкатана Барселона Алексия Путелас върви към скамейката след промяната си и отдръпва ръката си от един от членоветена подготвителния щаб.

Друг клип демонстрира по какъв начин Вилда се пробва да чества с шепа играчи след успеха над Нидерландия, само че той бивае пренебрегнат.
Alexia Putellas - двукратната носителка на Златната топкаказва, че ФИФА би трябвало да обърне внимание на проблемите в женския футбол


Снимка Getty Images: Алексия Путелас

Носителката на Световната купа за дами, Алексия Путелас, разяснява разпалено постъпката на президентът на Испанската кралска футболна федерация след успеха над Англия на финала в неделя и изрази нуждата ФИФА да " обърне внимание " на проблемите, пред които са изправени дамите в спорта.

Запитана от кореспондент за проблемите, с които се сблъскват испанските футболистки: " Женският тим води борба със своята федерация за по-добри условия ", съобщи Путелас. " Това ме нервира, тъй като не е нещо единствено в една страна, а се повтаря. И тъкмо тук ФИФА би трябвало да обърне внимание ", добави тя.

Двукратната носителка на Златната топка добави, че е обезпокоена от резултата, който споровете отвън терена оказват върху играчите.

" Това е излишнонатоварване, когато играчът би трябвало просто да се концентрира върху тренировките. ", сподели Путелас.

" Цялата сила, която насочвате в битката, в изявленията, са стратегически проекти... Ние сме играчи! "

Въпреки тези страхове 29-годишнатафутболистка прикани играчите да продължат да се борят с несправедливостта.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР