Президентът на Иран Хасан Рохани заяви в сряда, че резултатът

...
Президентът на Иран Хасан Рохани заяви в сряда, че резултатът
Коментари Харесай

За Иран няма значение, кой е президент на САЩ, стига да спазва международните договори

Президентът на Иран Хасан Рохан и съобщи в сряда, че резултатът от изборите в Съединени американски щати не е значим за страната, а това, идващият президент във Вашингтон да съблюдава интернационалните контракти и закони, оповестява " Ройтерс ".

" За Техеран са значими политиките на идната администрация на Съединени американски щати, а не кой ще завоюва изборите в Съединени американски щати ", сподели Рохани по време на телевизионно съвещание на кабинета.

Демократичният кандидат Джо Байдън даде обещание да се причисли към нуклеарната договорка на Иран от 2015 година, в случай че Иран се приведе в сходство с нея .

Президентът Доналд Тръмп се отхвърли от договорката през 2018 година и още веднъж наложи наказания , които удариха съществено иранската стопанска система. Като възмездие Иран последователно понижи спазването на изискванията по договорката.

" Искаме да бъдем уважавани, без да подлежим на наказания (от Съединените щати). Без значение кой ще завоюва изборите в Съединени американски щати... За нас политиката и правилата са значими ", сподели Рохани.

Тръмп съобщи, че желае да подписа нова договорка с Техеран, която да засегне ракетната стратегия на Иран и поддръжката за районните пълномощници в Ирак, Сирия, Ливан и Йемен.

Иран отхвърли всевъзможни договаряния, в случай че Вашингтон първо не се върне към съглашението .
 Иран привика посланика на Швейцария за
Иран привика посланика на Швейцария за " безпочвените " изказвания на Съединени американски щати за изборите

Твърденията били " изфабрикувани и нескопосани "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР