Президентът на Иран Хасан Рохани заяви на пресконференция в Техеран,

...
Президентът на Иран Хасан Рохани заяви на пресконференция в Техеран,
Коментари Харесай

Характерът на Тръмп е проблем за целия свят, убеден Хасан Рохани

Президентът на Иран Хасан Рохани съобщи на конференция в Техеран, че характерът на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп носи усложнения на целия свят, оповестяват медии.
 Иран разгласява фотоси с интонации танкер
Иран разгласява фотоси с интонации танкер

Техеран разгласи, че на танкера " Сабити " под ирански байрак е имало две обособени детонации в петък

Той добави, че Техеран ще договаря със Съединени американски щати единствено в случай че Белият дом анулира глобите против страната му и се върне към осъществяване на нуклеарното съглашение, подписано през 2015 година

Иранският водач акцентира, че наложените от Съединени американски щати наказания през 2018 година не събориха стопанската система на Иран.

" Санкциите на Съединени американски щати не съумяха да смъкват стопанската система на Иран на колене ", уверен Рохани. Той акцентира засилената позиция на страната му в света, което се признава измежду огромните сили.

Държавният глава сподели още, че Техеран прави най-хубавото, с цел да понижи зависимостта си от петролните доходи и е подхванал ограничения за понижаване на уговорките си към нуклеарната договорка за принуждаване на Европейски Съюз да извърши обещанията си по договорката. Той заяви още, че страната му ще работи по центрофуги модел IR-9 за обогатяване на уран.
 Иран ще отговори на офанзивата против танкера
Иран ще отговори на офанзивата против танкера

Напрежение в Персийския залив

Според него намирането на решение на спора в Йемен може да помогне за понижаване на напрежението в района, което може да стане с дипломация.

" Прекратяването на войната в Йемен ще постави основата за деескалация в района...искаме мир и успокоение в района...регионалната рецесия може да бъде позволена с дипломация и съдействие сред районните страни ", има вяра Рохани, представен от " Ройтерс ". Той добави, че връзките сред Иран и ОАЕ са се подобрили през последните месеци и представители на двете страни са провели срещи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР