Президентът на Иран Хасан Рохани заяви, че съюзник на САЩ

...
Президентът на Иран Хасан Рохани заяви, че съюзник на САЩ
Коментари Харесай

Иран привика европейски посланици и обвини САЩ за терора

Президентът на Иран Хасан Рохани съобщи, че съдружник на Съединени американски щати в Персийския залив стои зад нападението на боен церемониал, при което починаха 25 души, а към 70 души пострадаха, осведоми АП.

Рохани не уточни въпросния съдружник на Вашингтон, който е подкрепил арабска сепаратистка група. Иранският водач може да има поради Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства или Бахрейн.
" Всички тези дребни наемнически страни, които виждаме в този район, са подкрепяни от Съединени американски щати. Американците ги насъскват и им дават нужните средства за осъществяване на такива закононарушения ", нападна Рохани.

Екстремисти, преоблечени във военни униформи, откриха огън по време на годишен ирански боен церемониал в събота. Това е най-смъртоносната офанзива в страната от близо десетилетие.

Иран привика посланиците на Англия, Дания и Холандия рано тази заран поради предоставяне на леговище на " членове на терористичната група ", направила нападението.

По-късно иранският заместник-министър на външните работи Абас Арагчи съобщи, че посланикът на ОАЕ ще бъде привикан поради изказвания в поддръжка на групата, която организира офанзивата.

Външният министър Мохамед Джавад Зариф упрекна районни страни и техните " американски господари ", че са финансирали и са въоръжили сепаратисти.

Върховният водач аятолах Али Хаменеи разказа нападението като изобличаване на " зверствата и покварата на враговете на иранската нация ".

" Това закононарушение е продължение на конспирациите на подкрепяните от Съединени американски щати режими в района, които имат за цел основаване на неустановеност в нашата скъпа страна ", означи той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР