Президентът на Иран Хасан Рохани зае предизвикателна позиция срещу санкциите

...
Президентът на Иран Хасан Рохани зае предизвикателна позиция срещу санкциите
Коментари Харесай

Иран заплаши да спре износа на петрол от Персийския залив

Президентът на Иран Хасан Рохани зае предизвикателна позиция против глобите на Съединени американски щати, подновявайки опасността си за спиране интернационалните продажби на нефт от Персийския залив , оповестява " Франс прес ".

" Америка би трябвало да знае... тя не е в положение да предотврати износа на ирански нефт ", настоя Рохани по време протест в провинция Семнан, предавана онлайн по малкия екран.

 Съединени американски щати пращат самолетоносач в Персийския залив, демонстрират
Съединени американски щати пращат самолетоносач в Персийския залив, демонстрират " мускули " на Иран

Напрежението сред Вашингтон и Техеран

" Ако в миналото се опита да го направи... никакъв нефт няма да се изнася от Персийския залив ", предизвести той.

От 1980-те години насам Иран неведнъж е заявявал, че ще блокира Персийския залив в отговор на интернационалния напън, само че в никакъв случай не е изпълнявал тази опасност.

Вашингтон още веднъж наложи наказания, в това число и петролно ембарго, откакто през май се отдръпна от историческото нуклеарно съглашение от 2015 година сред Техеран и огромните международни сили. Той се зарече да понижи продажбите на нефт от Иран до нула, само че обезпечи краткотрайно освобождение от глобите на осем страни.

 Иран призна: Имаме хронични проблеми отвън глобите на Съединени американски щати
Иран призна: Имаме хронични проблеми отвън глобите на Съединени американски щати

Проблемите в Иран надалеч не са провокирани от Съединени американски щати

Рохани последно заплаши да затвори Персийския залив през юли, когато предизвести, че Съединени американски щати " не би трябвало да си играят с опашката на лъва ".

Иранският държавен глава омаловажи икономическото влияние на глобите, обвинявайки медиите, че преувеличават проблемите на страната.

" Никаква хиперинфлация, никаква голяма безработица няма да ни заплашва . Хората би трябвало да спрат да споделят такива неща във вестниците ", настоя той пред тълпата.

 Иран ще продължи с тестванията на ракети, с цел да се отбрани
Иран ще продължи с тестванията на ракети, с цел да се отбрани

Обвинява Съединени американски щати в двуличие с отдръпването си от нуклеарната договорка

Последната информация за инфлацията от централната банка на Иран демонстрира, че цените на питателните артикули през октомври са се повишили с 56 на 100 на годишна база.

Рохани призна, че има " някои проблеми ", само че сподели, че ще им бъде обърнато внимание в новия бюджетен проект, който ще бъде показан на 16 декември.

Той съобщи, че държавното управление ще поддържа дотации за съществени артикули и ще усили заплатите в обществения бранш и пенсиите с 20%.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР