Президентът на Иран Хасан Рохани предупреди САЩ и Европа да

...
Президентът на Иран Хасан Рохани предупреди САЩ и Европа да
Коментари Харесай

Рохани: САЩ и Европа да напуснат Близкия изток или ще бъдат в опасност

Президентът на Иран Хасан Рохани предизвести Съединени американски щати и Европа да не подхващат " неправилни " стъпки в отговор на решението на Ислямската република да не съблюдава нуклеарната договорка, оповестяват медии.

Иранският водач акцентира, че " Съединени американски щати и европейците би трябвало да се върнат към осъществяване на нуклеарното съглашение ".

Англия, Германия и Франция оповестиха през вчерашния ден, че ще задействат механизма при разногласия към нуклеарната договорка от 2015 година поради продължаващите нарушавания от страна на Ислямската република.

" Ако извършите неверна стъпка, вие ще понесете загуба, верният ход е да се върнате към осъществяване на Съвместния изчерпателен проект за деяние ", счита Рохани.

Коментирайки нестабилната обстановка в Близкия изток, иранският президент съобщи: " Тази неустановеност е нетърпима, всичко може да се случи при такава обстановка. Единственият метод за излизане от тази обстановка е районните страни да се обединят и да се опълчват на същинските нарушители ".

" Днес американският боец е в заплаха, на следващия ден европейският боец може да бъде в заплаха ", заплаши Рохани.

Искаме да напуснете района, не с война, а рационално. Това е във ваша изгода. Поемете по пътя, който е добър за района и за света, прикани иранският президент. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР