Президентът на Иран Хасан Рохани обяви, че вчерашното заседание на

...
Президентът на Иран Хасан Рохани обяви, че вчерашното заседание на
Коментари Харесай

Иран констатира: САЩ са в уникална историческа и политическа изолация

Президентът на Иран Хасан Рохани разгласи, че вчерашното съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, управлявано от американския президент Доналд Тръмп, демонстрира, че Америка е все по-изолирана измежду интернационалната общественост, оповестява " Асошиейтед прес ".

Рохани приказва след завръщането си в Техеран от Ню Йорк, където изнесе тирада пред 73-тото Общо заседание на Организация на обединените нации.

Той посочи, че Тръмп е постигнал тъкмо противоположното на това, за което се е надявал, и че съвещанието на Съвета за сигурност е подкрепило нуклеарното съглашение на Техеран със международните сили, подписано през 2015 година

Тръмп изтегли Америка от съглашението през май и още веднъж постанова наказания против Иран.

Рохани акцентира, че " никой не поддържа Съединени американски щати, поставяйки Америка в неповторима историческа и политическа изолираност ".

Вчера Рохани разяснява пред публицисти в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации, че отдръпването на Съединени американски щати от нуклеарното съглашение е " неточност " и че той има вяра, че Америка " рано или късно " ще поддържа съглашението.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР