Президентът на Иран Хасан Рохани обяви, че САЩ намират за

...
Президентът на Иран Хасан Рохани обяви, че САЩ намират за
Коментари Харесай

Рохани: 41 г. след Ислямската революция САЩ още не могат да понесат загубата

Президентът на Иран Хасан Рохани разгласи, че Съединени американски щати намират за " отвратително " това, че Ислямската гражданска война се резервира 41 година след свалянето на подкрепения от Вашингтон шах, осведоми Агенция Франс Прес.

" Непоносимо е за Съединени американски щати да одобряват успеха на велика страна и че суперсила е изхвърлена от тази земя ", разгласи той на протест в Техеран във връзка годишнината от основаването на Ислямската република през 1979 година
 109 са бойците на Съединени американски щати с мозъчни контузии след ударите на Иран
109 са бойците на Съединени американски щати с мозъчни контузии след ударите на Иран

Пентагонът: Близо 70% от потърпевшите са се върнали към своите отговорности

" Естествено е за тях да мечтаят 41 година за връщане на тази земя, тъй като знаят, че ние сме една от най-силните страни " в Близкия изток, добави той.

Рохани приказва на събитие на площад " Азади " в Техеран на фона на засиленото напрежение със Съединени американски щати. Техеран и Вашингтон остават врагове от 1979 година, когато държавното управление смъкна подкрепения от Съединени американски щати шах Мохамед Реза Пахлави.

" През последните две години Съединени американски щати оказаха толкоз огромен напън върху нашия любим народ, върху цялата ни търговия, върху целия ни експорт, върху целия ни импорт и върху всичките ни потребности , с цел да изчерпят търпението на нашия народ ", разгласи Рохани.
 Израел и Съединени американски щати си поделиха битката против Иран
Израел и Съединени американски щати си поделиха битката против Иран

На предизборно събитие в събота Бенет разгласи, че двете страни са се съгласили да работят в тандем за блокиране на опитите на Техеран да сътвори кулоар

Но " американците не схващат величието на иранския народ . Съединени американски щати имат вяра, че са изправени пред 41 година цивилизация. Не, американците са изправени пред хиляди години иранска цивилизация ", акцентира иранският държавен глава.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР