Президентът на Иран Хасан Рохани може да отмени изявата си

...
Президентът на Иран Хасан Рохани може да отмени изявата си
Коментари Харесай

Рохани и Зариф отменят посещение в ООН, ако не получат виза от САЩ до часове

Президентът на Иран Хасан Рохани може да анулира изявата си на съвещанието на Общото заседание на Организация на обединените нации този месец, в случай че Съединени американски щати не съумеят да издадат визи за него и външния министър през идващите няколко часа , оповестява " Ройтерс ".

" Посещенията евентуално ще бъдат анулирани , в случай че визите им не бъдат издадени през идващите няколко часа ", оповестява държавната осведомителна организация IRNA.

Иранските управляващи изпратиха нота до Съединени американски щати, в която отхвърлят присъединяване на Иран в набези против петролни уреди в Саудитска Арабия, оповестява ISNA.

Съобщението е предадено посредством швейцарското посолство .
 Тръмп избира да не се среща с Рохани
Тръмп избира да не се среща с Рохани

Американският президент съобщи, че Иран евентуално стои зад атентатите през уикенда

Ефектът от натиска на Вашингтон върху Техеран доближи своя връх и в този момент понижава . " Разбира се, този напън оказа негативно въздействие върху живота на хората , само че той доближи своя връх и в този момент е в крах ", разяснява Рохани на формалния уеб страница на президентството, представен от ТАСС.

Той добави, че " през последните месеци се следи усъвършенстване в икономическите резултати на страната . " Това не значи решение на всички проблеми на популацията, само че страната и нейните представители са в положение да насочат страната към нормализиране на обстановката ".

" Вместо да основават градивна атмосфера, политиците в Съединени американски щати се пробват да засилят натиска върху Иран посредством обвинявания и вършат безпочвени и безсмислени изказвания с тази цел ", добавя той.

" Иранският народ е последовател на мира, дипломацията и разговора . Никоя страна не е подготвена да договаря в условия на оптимален напън. Ако американците в действителност имат положителни планове , тогава те би трябвало да сложат завършек на потисничеството на Иран ", разяснява Рохани.

" За благополучие, през днешния ден банковите връзки на Иран с някои други страни се развиват , без да употребяват системата SWIFT, " от известно време хората на Запад имат вяра, че банкирането е единствено SWIFT. Но това не е по този начин . "

Рохани добавя, че " сега Техеран е построил банкови връзки с Русия и възнамерява по-нататъшно развиване на тези връзки със страните от Евразия . Ние също започнахме да прекосяваме към търговия с национални валути с Русия, Турция и Ирак , което може да реши доста от нашите проблеми ".
 Рохани: Атаката против Саудитска Арабия е предизвестие
Рохани: Атаката против Саудитска Арабия е предизвестие

Не желаеме спор в района...Кой стартира спора? Не са йеменците
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР