Президентът на Иран Хасан Рохани коментира, че е в отговор

...
Президентът на Иран Хасан Рохани коментира, че е в отговор
Коментари Харесай

Иран: 60% обогатяване на уран е в отговор на ядрения тероризъм на Израел

Президентът на Иран Хасан Рохани разяснява, че е в отговор на " нуклеарния тероризъм " на Израел, дни след офанзивата по нуклеарния цех в Натанз, осведоми Агенция Франс Прес.

" Пускането на IR-6 (центрофуги) в Натанз през днешния ден или обогатяване до 60% - това е в отговор на вашата завист ", сподели Рохани, като има поради Израел.
 Франция желае обединен отговор против нуклеарния Иран
Франция желае обединен отговор срещу нуклеарния Иран

Амбициите на аятоласите будят паника

" Това, което направихте, е нуклеарен тероризъм. Това, което вършим, е законно ", акцентира президентът.

На среща на кабинета Рохани съобщи още, че развалените центрофуги първо потомство IR-1 в Натанз ще бъдат сменени с центрофуги IR-6, които обогатяват уран доста по-бързо.

" Искате да отнемете всичко от ръцете ни по време на диалозите , само че нашите ръце са цялостни. Ние отрязахме ръцете ви, едната с центрофуги IR-6 и другата с 60% ", означи той, представен от " Таймс ъв Израел ".
 Иран се насочва към атомната бомба - стартира да обогатява уран с непорочност от 60%
Иран се насочва към атомната бомба - стартира да обогатява уран с непорочност от 60%

Уран с непорочност от над 90% е нужен за основаване на атомна бомба

Преди дни

Постоянният представител на Иран в Международната организация за атомна сила (МААЕ) Казем Гарибабади написа в " Туитър ", че обогатяването с по-висока централизация е почнало и чакат да усилят продукцията идната седмица.

Тази стъпка ще приближи Иран до обогатяване с 90% непорочност, което евентуално редуцира времето за основаване на атомно оръжие.

, заявявайки, че е подготвена да анулира решението си единствено в случай че всички страни по нуклеарното съглашение се върнат към спазването му .
 Иран: Израел направи залог " с гърмежа в Натанз " >
Иран: Израел направи " доста неприятен залог " с гърмежа в Натанз

Това разгласи иранският първи посланик Мохамед Зариф

Обогатеният уран с ниска непорочност, нормално 3-5% централизация на У235, може да се употребява за произвеждане на гориво за АЕЦ . С централизация от 20% или повече се употребява в проучвателен реактори. Уран с непорочност от над 90% е нужен за основаване на атомна бомба.

Сключеното нуклеарно съглашение сред Иран и международните сили позволява на Техеран да обогатява уран с непорочност не повече от 3,67%.

Иран твърди, че се нуждае от уран с по-висока централизация за медицински цели.
 Взривът в Натанз породен от отдалечено детонирана бомба
Взривът в Натанз породен от отдалечено детонирана бомба

Ще са нужни доста месеци, с цел да бъдат отстранени вредите

Гарибабади означи, че новият материал доста ще усъвършенства качеството и количеството на радиофармацевтичните артикули.

Въпреки че Иран разгласи, че ще стартира да обогатява уран с непорочност от 60%, израелска телевизия осведоми, че Ислямската република ще може да обогати доста дребни количества на това равнище , защото Натанз към момента е отвън строя след офанзивата.

Анализаторът Алон Бен Давид на Канал 13 разяснява, че иранците не могат да обогатяват в Натанз, тъй като 6000-те центрофуги не работят . Има 1000 центрофуги в нуклеарния цех във Фордо, които могат да обогатяват до 60% в доста дребни количества, което не съставлява огромна опасност , акцентира израелският анализатор.

Висш ирански представител удостовери през вчерашния ден, че детонацията в Натанз е унищожила или развалила хиляди центрофуги.
 Иран упрекна Израел за Натанз, даде обещание да отмъсти на ционистите
Иран упрекна Израел за Натанз, даде обещание да отмъсти на ционистите

Ционистите желаят да си отмъстят на иранския народ

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР