Президентът на Иран Хасан Рохани и венецуелският му колега Николас

...
Президентът на Иран Хасан Рохани и венецуелският му колега Николас
Коментари Харесай

Хасан Рохани и Николас Мадуро обсъдиха сътрудничеството между Иран и Венецуела

Президентът на Иран Хасан Рохани и венецуелският му сътрудник Николас Мадуро разискаха през днешния ден двустранното съдействие в коридорите на 18-ата среща на върха на Движението на необвързаните в Баку, съобщи ТАСС.

"Иран и Венецуела ще продължат и отсега нататък да се поддържат взаимно на всички интернационалните площадки ", съобщи Рохани, представен от неговата пресслужба. По думите му наред с разрастването на съдействието във финансовия и банковия бранш Техеран е подготвен да показа опита си във високите технологии, киберсигурността и селското стопанство.

Рохани предложения венецуелския водач да направи публично посещаване в Иран.

"Съвместната икономическа комисия сред двете страни приготви проект за развиване на съдействието и би трябвало допустимо най-бързо да вземем ограничения за реализирането му ", означи Мадуро.

Иран и Венецуела развиват интензивно съдействие на интернационалната сцена. Каракас поддържа да вземем за пример правото на Техеран да развива лична нуклеарна стратегия за мирни цели. Освен това двете страни интензивно се афишират срещу санкционната политика на Съединени американски щати и упрекват Вашингтон, че се меси във вътрешните работи на други страни, напомня ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР