Президентът на Иран Хасан Рохани е отхвърлил опит на френския

...
Президентът на Иран Хасан Рохани е отхвърлил опит на френския
Коментари Харесай

Рохани отхвърлил опит на Макрон за телефонен разговор с Тръмп в Ню Йорк

Президентът на Иран Хасан Рохани е отхвърлил опит на френския си сътрудник Еманюел Макрон да проведат тристранен телефонен диалог с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп по време на Общото заседание на Организация на обединените нации. Информацията разкрива списание " Ню Йоркър ".

Според американското списание без предварителна спогодба Макрон е посетил Рохани в Millennium Hilton Hotel до централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк предишния вторник вечерта. Френският водач е бил придружаван от техници, които да подсигурят телефонна връзка с Тръмп в стая за срещи на етажа, където е бил отседнал Рохани.
 Пет години затвор за брата на иранския президент Хасан Рохани
Пет години затвор за брата на иранския президент Хасан Рохани

Може да получи още обвинявания по друго дело

Но Рохани отказал да излезе от стаята си , оставяйки Макрон и Тръмп да висят.

Неуспешният опит на Макрон е след речта на Тръмп пред Организация на обединените нации , по време на която той съобщи, че Техеран е " свиреп " и непосредствено упрекна Иран за офанзивата по рафинерии на Саудитска Арабия.

Рохани приказва пред Общото заседание на Организация на обединените нации в сряда, само че не загатна за неосъществения телефонен диалог. Той изключва договаряния с Тръмп, в случай че Съединени американски щати не анулират глобите.
 Ирански дисиденти упрекват Хаменеи и Рохани, че са поръчали офанзивата против Саудитска Арабия
Ирански дисиденти упрекват Хаменеи и Рохани, че са поръчали офанзивата против Саудитска Арабия

" Източниците са измежду режима и в Революционната армия и са изцяло достоверни "

Часове по-късно Тръмп забрани допускането на висши ирански държавни чиновници и техни родственици в Съединени американски щати.

По-рано френският президент беше заловен на видео да споделя пред Рохани посредством преводача си: " Ако излезеш от страната без среща с президента Тръмп , почтено, това е изгубена опция ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР