Президентът на Иран Ебрахим Раиси заяви, че страната му няма

...
Президентът на Иран Ебрахим Раиси заяви, че страната му няма
Коментари Харесай

Иран няма да започне война, но ще отговори на всеки, който опитва да го тормози

Президентът на Иран Ебрахим Раиси съобщи, че страната му няма да стартира война, само че че ще " отговори уверено " на всеки, който се опита да я тормози, съобщи ДПА.

Коментарите на Раиси пристигнаха след дни на спекулации за това по какъв начин Вашингтон може да отвърне, откакто предходната събота трима американски бойци бяха убити при удар с дрон по базата им в Йордания от страна на подкрепяна от Иран формация.

Вчера Си Би Европейски Съюз, базирайки се на американски публични лица, заяви, че Съединени американски щати са одобрили проекти за удари в Ирак и Сирия против голям брой цели в продължение на няколко дни, в това число против ирански военнослужещи и уреди в тези страни.

" Ние няма да стартираме война, само че в случай че някой желае да ни тормози, ще получи мощен отговор ", съобщи Раиси в предавана по малкия екран тирада. " Преди, когато те (американците) желаеха да беседват с нас, споделяха, че военният вид е на масата. Сега споделят, че нямат желание да влязат в спор с Иран ", добави президентът.

" Военната мощност на Ислямската република в района не е и в никакъв случай не е била опасност за никоя страна. Напротив, тя обезпечава сигурност, на която страните от района могат да разчитат и да се доверяват ", акцентира президентът, написа Българска телеграфна агенция.

Съединени американски щати считат, че дронът, който умъртви трима техни бойци и рани повече от 40 други военни, е създаден от Иран. Източници настояват, че елитните ирански Революционни гвардейци изтеглят висши офицери от Сирия.

Ирански съветници оказват помощ на въоръжени групировки както в Ирак, където Съединени американски щати разполагат с към 2500 военнослужещи, по този начин и в Сирия, където Вашингтон е изпратил 900 бойци. При нанесения през днешния ден удар наоколо до Дамаск е умрял минимум един иранец, по данни на ДПА.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР