Президентът на Иракски Кюрдистан Масуд Барзани ще стане пешмерга (боец,

...
Президентът на Иракски Кюрдистан Масуд Барзани ще стане пешмерга (боец,
Коментари Харесай

От президент на Иракски Кюрдистан Масуд Барзани става пешмерга

Президентът на Иракски Кюрдистан Масуд Барзани ще стане пешмерга („ войник, който гледа гибелта в очите “), откакто Народното събрание на отцепническата провинция утвърди решението му да не удължава мандата си и да напусне поста на 1 ноември.
Председателят на Народното събрание в Ербил Джафар Емники прочете писмо от името на Барзани: „ Отказвам да не преставам да съм президент след 1 ноември. Няма потребност да променяте закона за президентството или да удължавате мандата ми. Парламентът обаче би трябвало допустимо най-скоро да запълни правния вакуум. А аз - Масуд Барзани, ще продължа да послужвам на Кюрдистан като пешмерга и да се боря за правата и запазването на достиженията на кюрдския народ. “ За 1 ноември бяха планувани президентски и парламентарни избори, само че те бяха отсрочени с 8 месеца.
В телевизионно послание нощес, представено от БНР, Барзани упрекна в национално изменничество последователите на политическия си съперник - умрелия на 3 октомври в Берлин Джалал Талабани. Според него точно поради тях кюрдските бойци са изгубили богатия на нефт Киркук, който беше високомерен от иракското държавно управление след референдума за самостоятелност на кюрдите.
Барзани разкритикува и Съединените щати, тъй като са разрешили иракската войска да употребява против кюрдите танкове " Ейбрамс ", които са й били предоставени за борбата против " Ислямска страна ", както и попита за какво Вашингтон ни наказа. Никой отвън Кюрдистан не ни поддържа, на наша страна са единствено високите ни планини, съобщи Масуд Барзани.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР