Президентът на Ирак Бархам Салех подаде оставката си в парламента,

...
Президентът на Ирак Бархам Салех подаде оставката си в парламента,
Коментари Харесай

Президентът на Ирак подаде оставка

Президентът на Ирак Бархам Салех подаде оставката си в Народното събрание, оповестяват " Ал Арабия " и ТАСС.

В обръщението си към депутатите Салех отбелязва, че по разбиране " политическата и парламентарната активност би трябвало да дава отговор на най-високите ползи на хората ".

Иракският президент подаде оставка на фона на извънредно сложна политическа обстановка и неспособността на партиите да се спогодят за нов министър председател.

Според " Ал Арабия " президентът показва несъгласието и съжалението си във връзка номинацията за министър председател на най-големия парламентарен блок, алианса " Ал Бинаа " - шеф на провинция Басра Асад ал Идани.

В Ирак от началото на октомври не стопират митингите против утежняването на изискванията на живот, високата младежка безработица и корупцията, които съвсем на всички места са придружени от битки, погроми и принуждение.

Смъртните случаи надвишават 500 души, повече от 20 хиляди са ранени.

На фона на тези събития министър председателят Адел Абдел Махди подаде оставка на 30 ноември, тя бе утвърдена от Народното събрание на 1 декември и в този момент кабинетът му продължава да извършва отговорностите си до новото предопределение. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР