Президентът на Интерпол Мън Хунвей е разследван в Китай, съобщи

...
Президентът на Интерпол Мън Хунвей е разследван в Китай, съобщи
Коментари Харесай

Шефът на Интерпол е отведен на разпит в Китай и след разпита няма следа от него

Президентът на Интерпол Мън Хунвей е разследван в Китай, заяви вестник " Саут Чайна морнинг пост ".
 Изчезна шефът на Интерпол
Хонконгският вестник се базира на неизвестен източник, съгласно който 64-годишният Мън е отведен за разпит незабавно след кацането на самолета, с който дошъл на 29 септември в Китай.

Информация за това къде се намира сега и какви са били основанията за разпита не се оповестяват, както и каква е била задачата на пътуването му до Китай.

По-рано беше обявено, че френските управляващи са почнали следствие, откакто брачната половинка на Мън е подала сигнал за изгубването му. Тя споделила, че няма новина от него, откогато той отпътувал за Китай на 29 септември. Централата на Интерпол е във френския град Лион.

Мън е президент на Интерпол от 2016 година Той към момента попада като заместник-министър на уеб страницата на министерството на публичната сигурност на Китай, само че съгласно " Саут Чайна морнинг пост " е изгубил през април мястото си в Централния комитет на комунистическата партия.

Няма коментар от китайското министерство на публичната сигурност, показва Ройтерс. 

Междувременно интернационалната полицейска организация Интерпол съобщи, че е осведомена със известията за " хипотетично изгубване " на нейния президент Мън Хунвей и че въпросът е работа на съответните органи във Франция и Китай.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР