Президентът на Индонезия заяви, че на страната няма да бъдат

...
Президентът на Индонезия заяви, че на страната няма да бъдат
Коментари Харесай

Индонезия няма да бъде санкционирана заради смъртта на 131 души на стадион

Президентът на Индонезия съобщи, че на страната няма да бъдат наложени наказания от международния футболен регулатор, откакто при изстрелването на сълзотворен газ на полузатворен стадион се стигна до скупчване на хора на изхода, при което починаха 131 души, в това число 17 деца , съобщи " Асошиейтед Прес " .

Джоко Уидодо съобщи, че президентът на ФИФА Джани Инфантино е писал в писмо до него за евентуалното съдействие сред Индонезия и ФИФА и страната ще остане хазаин на Световното състезание по футбол до 20 години през 2023, към което се причисляват 24 страни от пет континента.

" Въз основа на писмото, популярност Богу, индонезийският футбол не е глобен от ФИФА ", съобщи Уидодо във видеоклип, оповестен в канала на президентската канцелария в YouTube късно в петък.

В своите протоколи за сигурност ФИФА предлага да не се употребява сълзотворен газ на стадионите или наоколо до тях и предлага изходните порти да бъдат отключени когато и да е на мача. Макар че тези правила се смятат за стандарт за сигурност, те не се ползват за вътрешните или националните лиги и ФИФА няма пълномощия за това по какъв начин локалните управляващи и полицията управляват тълпите.

В сряда Уидодо посети футболния стадион " Канжурухан " в град Маланг и съобщи, че няколко заключени порти са съдействали за злополуката, последвала мача от лигата сред домакина ФК Арема и Персебая Сурабая на 1 октомври. В четвъртък началникът на националната полиция съобщи, че стадионът не е имал съответно уверение за употреба и против шестима души, в това число трима полицейски чиновници, ще бъдат повдигнати обвинявания.

Спечелването на правото да бъде хазаин на Световното състезание по футбол за младежи до 20 години през идната година беше значим стадий в развиването на футбола в Индонезия, което породи очаквания, че един сполучлив шампионат ще промени дългогодишните проблеми, които загрозяват спорта в страната с население над 277 милиона души.

Смъртоносният случай обаче е трагично увещание, че Индонезия е една от най-опасните страни, в които може да се посети мач.

От предходната седмица националната лига е спряна. Уидодо подреди на министъра на спорта, началника на националната полиция и футболната федерация да проведат задълбочено следствие на смъртоносната злополука на стадиона.

В петък той съобщи, че индонезийското държавно управление се е съгласило да предприеме взаимни ограничения с ФИФА и Азиатската футболна конфедерация за възстановяване на сигурността на стадионите, с цел да се предотврати друга покруса.

" ФИФА, дружно с държавното управление, ще сътвори екип за промяна на индонезийския футбол ", сподели Уидодо, добавяйки, че Инфантино също ще посети Индонезия в близко бъдеще.

Той съобщи, че ФИФА ще бъде основана в Индонезия по време на тези процеси, с цел да усъвършенства стандартите за сигурност на всички футболни игрища в страната, да формулира процедури за сигурност и протоколи за полицията въз основа на интернационалните стандарти, да вземе противоположна връзка от индонезийските футболни клубове и почитатели, да контролира сезонния календар по съображения, учредени на риска, както и да притегли специалисти от разнообразни области за съвещания.

Източник: Асошиейтед Прес
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР