Президентът на Хърватия Колинда Грабар-Китарович се превърна в звездата сред

...
Президентът на Хърватия Колинда Грабар-Китарович се превърна в звездата сред
Коментари Харесай

Чарът на световното: феновете се влюбиха в хърватския президент

Президентът на Хърватия Колинда Грабар-Китарович се трансформира в звездата измежду държавните водачи на Световното състезание по футбол. Топлите ѝ обятия за тима, необятната усмивка даже след загубата и земното ѝ държание завоюваха възхищението на публиката.

" Хърватският президент победи. Футболна тениска, дъжд, сълзи, косата ѝ е унищожена, а на нея не ѝ пука ", гласеше коментар в обществените мрежи. Тя присъстваше на множеството от предходните мачове на хърватите, като пътуваше в икономична класа в самолета и приветстваше тима от трибуните на елементарните почитатели, а не на държавните водачи.

Грабар-Китарович стана първата жена президент на Хърватия през 2015 година Тогава тя бе и най-младия човек, станал държавен глава – на 46 години. Преди това бе министър по европейските въпроси, външен министър, работила е и в НАТО. Омъжена е за инженера Яков Китарович от 1996 година и имат наследник и щерка.

Тя се дефинира като вярваща католичка и почитател на обичайните християнски полезности. Въпреки че е срещу гей браковете, Грабар-Китарович поддържа фамилното общуване за ЛГБТ двойките, което би им дало същите права като на хетеросексуалните фамилии в брак. Според нея това е сполучлив компромис, също така обществено е заявявала, че би подкрепила сина си, в случай че той е гей.

Грабар-Китарович е защитничка на правото на аборт с претекста, че по-важното е хората да бъдат образовани по какъв начин да предотвратят нежелани бременности и възбраната на абортите няма да реши това. Тя подлага на критика и сложната процедура за осиновяване и желае цялостна промяна на системата, тъй че за майките и децата да могат да се поставят нужните грижи.

Сексапилът ѝ обаче докара и до невъзпитани съпоставения, откакто плажни фотоси на порноактриси и на актрисата Коко Остин плъзнаха в обществените мрежи, представяни като персонални фрагменти на Грабар-Китарович. Тя обаче не разяснява " подправените вести ", които към този момент неколкократно се показваха в интернет, откогато стана държавен глава.

 Чарът на международното: почитателите се влюбиха в хърватския президент
© Reuters

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (467)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР