Президентът на Грузия Саломе Зурабишвили се обърна към държавния глава

...
Президентът на Грузия Саломе Зурабишвили се обърна към държавния глава
Коментари Харесай

Президентът на Грузия към Зеленски: Ще се присъединим към ЕС заедно!

Президентът на Грузия Саломе Зурабишвили се обърна към президента на Украйна Володимир Зеленски с забавен апел. Тя моли нейната страна и Украйна да се причислят към Европейския съюз (ЕС) дружно.

Това се случва по време на всеобщи демонстрации в Грузия. В този миг митингът в Тбилиси се организира на „ Площада на свободата “, а президентът взима присъединяване в него. Гражданският марш протича под мотото „ Грузия избира Европейския съюз “. Грузински неправителствени организации също приканиха хората да излязат на митинга.

В обръщението си към Зеленски, Зурабишвили декларира, че битката на Украйна против съветската експанзия е битка за свободата и на страната й.

„ Ние знаем, че Зеленски ще бъде победител. Както знаем, че ще влезем в Европа дружно “, сподели в речта си президентката.

Тя употребява опцията да се обърне и към сътрудника си от Молдова Мая Санду, прикани също и интернационалните сътрудници на Грузия.

„ Мая, уповавам се, че през днешния ден ще бъде денят на твоята победа! Надявам се също, че това ще бъде денят на успеха за европейския референдум. Ние ще влезем в Европа дружно! “

Днес е извънредно значим ден и за Молдова. В страната сепровежда референдум за присъединение към Европейския съюз. До момента интензивността е 42%, което е задоволително, с цел да бъде трансфериран прага за признание на референдума за сполучлив.

На 26 октомври предстоят парламентарни избори в Грузия.

SafeNews напомня, че Европейски Съюз може да замрази молбата на Грузия за присъединение към съюза поради закона за задграничните сътрудници

 

Източник: Украинская правда/Превод:

Още вести четете в: Свят, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР