Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер е учуден от реакциите на

...
Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер е учуден от реакциите на
Коментари Харесай

Щайнмайер учуден от реакцията на украинците срещу формулата му за Донбас

Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер е изумен от реакциите на украинците във връзка неговата формула за разрешаване на спора в Донбас, оповестява немският новинарски портал Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

" Споровете в Украйна много ме изненадват, тъй като в тези договаряния (за " формулата " ) беше замесен един от участниците в митингите, тогавашният президент (Петро Порошенко) ", разяснява немският държавен глава.

В същото време Щайнмайер отхвърли изказванията, че " формулата " е била основана под въздействието на Русия.

" Формулата нищо друго от опит да се трансфорат огромни стъпки, които и двете страни в спора не бяха подготвени да подхващат, в поредност от дребни ", разясни немският политик.

Контактната група за Украйна предходната седмица реализира единодушие по " формулата на Щайнмайер ", съгласно която законът за специфичната процедура за локално самоуправление в обособени региони на Донецка и Луганска област влиза в действие краткотрайно в деня на изборите и за непрекъснато - след публикуването на отчета на ОССЕ по отношение на резултатите от изборите.

След подписването на документа в Украйна бяха проведени протестни акции против подобен вид за споразумяване на спора в Източна Украйна, като беше основано " Движение за опозиция против капитулацията ". В неделя неговите представители организираха манифестации в Киев и други градове на страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР