Президентът на футболен клуб Анкарагюджю Фарук Коджа извърши действия срещу

...
Президентът на футболен клуб Анкарагюджю Фарук Коджа извърши действия срещу
Коментари Харесай

Президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви, че действията на президента на турския клуб Анкарагюджю са неприемливи във футбола

Президентът на футболен клуб Анкарагюджю Фарук Коджа извърши дейности против арбитър на мач от турското състезание, които нямат място във футбола, съобщи президентът на Международната футболна федерация (ФИФА) Джани Инфантино в профила си в Инстаграм.

" Няма място за принуждение във футбола - на или отвън терена. Събитията след мача от турското състезание са изцяло неприемливи и нямат място в нашия спорт или общество. Съдиите, играчите, почитателите и чиновниците би трябвало да са в сигурност, с цел да се насладят на играта. Призовавам съответните органи да подхващат ограничения за гарантиране на закона и реда на всички равнища ", написа Инфантино.

Президентът на футболния клуб Анкарагюджю Фарук Коджа изтича на терена и удари съдията Халил Умут Мелер след мача от турското футболно състезание с Ризеспор нощес. Срещата от 15-ия кръг приключи при резултат 1:1.

Коджа влязал на терена незабавно след последния съдийски сигнал и блъснал рефера Халил Умут Мелер в лицето. След това падналият арбитър е ритан от други представители на клуба, почитатели и играчи на Анкарагюджю. Наложило се защитата да се намеси. Съдията е бил откаран в болница.

Турската футболна федерация спря всички мачове от шампионата до второ разпореждане.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР