Президентът на Франция встъпи в длъжност за втория си мандат

...
Президентът на Франция встъпи в длъжност за втория си мандат
Коментари Харесай

Макрон ще обединява нацията за по-силна Франция през втория си мандат

Президентът на Франция встъпи в служба за втория си мандат в Елисейския замък, който стартира публично на 14 май, осведоми " Франс 24 ".

Кратката тирада при встъпването в служба на Макрон имаше за цел да сплоти една разграничена нация , изясни политическият коментатор на " Франс 24 " Филип Тюрле.

Речта беше фокусирана върху представянето на " визия за Франция, сплотяващ апел към нацията да се сплоти ", сподели Тюрле. " Макрон знае, че доста французи не са дали своят вот за него, те са дали своят вот да не позволен крайнодесният претендент Марин льо Пен (да стане президент) ", сподели коментаторът, добавяйки, че най-непосредственото предизвикателство за Макрон в този момент е изборът на нов министър председател.

" Французите ми повярваха ", сподели Макрон. " Знам, че би трябвало да го извърша. Това е нежно доверие, нашите полезности на свободата са изправени пред предизвикателство ", сподели той, преди да приключи речта си, като се закле " да служи на страната " и на всички французи.

Речта му се концентрира върху задачите на страната, в това число стабилността в Европа , поемането на световни отговорности, които включват сигурността в Източна Европа и изменението на климата . На вътрешен фронт той прикани за ценене на националния публичен контракт.

Макрон означи, че " френският народ ми е поверил нов мандат. И Франция, и Европа ще би трябвало да се ангажират да предотвратят ескалация на спора в Източна Европа, да предизвикват демокрацията и да се борят с изменението на климата. " Макрон също по този начин даде обещание да опрости бюрокрацията, да сътвори претовареност и работни места и да работи, с цел да направи Франция " екологична мощ " .

Припомняме, че на 24 април Макрон завоюва президентските избори на втори тур.

Крайнодесният водач Марин льо Пен, която за повторно загуби балотажа от Макрон, . Той ще се организира през юни.

Крайнолевият водач Жан-Люк Меленшон съобщи, че желае да бъде министър-председател на Макрон в съдружно държавно управление.

Тежките и непопулярни промени, които разгласи Макрон обаче му завоюваха и доста съперници. Срещу него се проведоха митинги, а съгласно изследване,
 Макрон и Шолц се срещат в Берлин на 9 май
Макрон и Шолц се срещат в Берлин на 9 май

Това ще бъде първото задгранично пътешестване на Макрон след преизбирането му за президент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР