Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви в интервю за Си

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви в интервю за Си
Коментари Харесай

Макрон против увеличаване на военните разходи на ЕС само с цел купуване на оръжия от САЩ

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи в изявление за Си Ен Ен през вчерашния ден, че страните от Европейски Съюз би трябвало да усилват бюджетите си за защита за подсилване на своята самостоятелност, а не за всеобщо закупуване на американски или други оръжия, съобщи ТАСС.

Макрон беше запитан дали счита за неминуем конфликт с американския си сътрудник Доналд Тръмп по въпроса за основаване на европейска войска. " Не. Тази заран /в събота - бел.ред./ ние имахме доста добър диалог и той удостовери в наличието на медии, че за него това е обикновено ", отговори френският президент.

Коментирайки известието на Тръмп в Туитър, в което той назова обидно изказването на Макрон, че Европейски Съюз би трябвало да има лична войска за отбрана от други страни, в това число от Съединени американски щати, френският президент означи: " Винаги избирам директния разговор или отговори на въпроси в сравнение с правенето на дипломация посредством Туитър ". В същото време Макрон посочи, че двамата с Тръмп са имали доста явен диалог. " Той желае по-добро систематизиране на разноските за НАТО и аз съм склонен с него ", добави Макрон.

Във вторник френският президент съобщи, че Европа се нуждае от същинска войска, с цел да понижи зависимостта си от Съединени американски щати в защитата. " Ние би трябвало да се защитим от Китай, Русия и дори от Съединените американски щати ", сподели той по френско радио, представен от " Уолстрийт джърнъл ", напомни Ройтерс. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР