Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви в интервю пред CNN,

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви в интервю пред CNN,
Коментари Харесай

Макрон: Действията на Путин са плод на изолацията заради Covid-19

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи в изявление пред CNN , че няма рационално пояснение на дейностите на Путин към нахлуването в Украйна и отдаде държанието му на проблеми поради " изолацията по време на пандемията от Covid-19 “. Освен това президентът приказва и за " рецесия на демокрацията “, в това число в Съединени американски щати,  в резултат на годините " напън “ и " дестабилизация “.

На въпрос дали е обезпокоен за демокрацията в Америка, Макрон отговори: " Тревожа се за всички нас “.

" Мразя да експортирам лекции на хората и да споделям: " Притеснявам се за вас “… Но аз имам вяра, че залогът е това, което сме построили от XVIII век (насам) “, изясни френският водач.

Той предизвести за световна рецесия на западните " демократични демокрации “, когато журналистът го попита за наклонността за по-широко разпространяване на национализма, популизма и расизма в Европа и Съединени американски щати.

" Мисля, че имаме огромна рецесия на демокрациите, на това, което бих нарекъл демократични демокрации. Нека изясним това. Защо? Първо, тъй като това, че сте отворени общества и сте отворени и мощно кооперативни демокрации, оказва напън върху хората. Това може да ги дестабилизира “, разясни Макрон.

" И ето за какво постоянно би трябвало да демонстрираме почитание към желанията на хората, референциите на междинната класа и целия прогрес, реализиран от нашите демокрации, които приветстват разнообразни култури, които са отворени и кооперативни. Това е въпрос на баланс “, продължи той. " Ясно е, че през последните няколко години имахме възходящ напън върху нашите общества и сме в точката, в която в другите ни страни има това, което бих нарекъл рецесия на междинната класа “.

Макрон уточни още, че обществените медии играят " доста значима роля за това, което е заложено на карта в нашата народна власт “ – " за най-хубавото и най-лошото “. По думите му, обществените платформи са били мотор на " подправени вести “ и " нов релативизъм “, който той дефинира като " палач за всички демокрации, тъй като изцяло нарушава връзката с истината и с науката и основата на нашата лична народна власт “.

Френският президент разяснява и оповестената частична готовност в Русия. Според него това е " неточност “ и пропусната опция " да се тръгне по пътя към мира “.

" Преди няколко месеца Владимир Путин насочи обръщение: " НАТО организира експанзия против нас, те провокираха обстановката и аз просто реагирах “. Сега за всички е ясно, че водачът, който реши да стартира войната, водачът, който реши да я ескалира, е президентът Путин “, съобщи Макрон.

" И аз нямам рационално пояснение (на това) “, добави той, определяйки нашествието, като " тактика за интервенция в Германия “ и " разследване след Covid-19 “ заради изолацията на Путин по време на пандемията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР