Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви на онлайн форум, че

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви на онлайн форум, че
Коментари Харесай

Макрон се обяви за продължаване на диалога с Русия

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи на онлайн конгрес, че е от значително значение разговорът с президента на Русия Владимир Путин да продължи в полза на " мира и европейската непоклатимост ", макар осъждането на затвор на съветския опозиционер Алексей Навални, което дефинира като " голяма неточност ", съобщи Франс прес.

Мисля, че това е голяма неточност, даже за стабилността на Русия през днешния ден, съобщи Макрон на видеоконференция с основания във Вашингтон мозъчен концерн Атлантически съвет.

Френският държавен глава към този момент осъди във вторник " неприемливото " наказание на Навални, тъй като " политическото противоречие в никакъв случай не е закононарушение " и прикани за незабавното му освобождение. Но пред Атлантическия съвет Макрон отбрани политиката си на " наново ангажиране " на Европейски Съюз с Русия, за което той приказва от началото на своя президентски мандат.

Макрон изяснява, че е " невероятно да има мир и благополучие в Европа, изключително по границите ни, в случай че не сме в положение да преговаряме с Русия ".

Макрон сподели още, че " в кратковременен проект способността ни да продължим напред и да реализираме съответни резултати е доста дребна. Но наш дълг е да запазим и да обновим тези канали за разисквания и да не поемаме отговорност за прекъсване на разговора ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР