Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви днес, че е още

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви днес, че е още
Коментари Харесай

Еманюел Макрон: Още е много рано за победа над коронавируса

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи през днешния ден, че е още доста рано да се " извика победа “ над ковид, само че страната " върви в вярната посока “.

Френският водач изрази оптимизъм по време на видеоконференция с префектите и представителите на районните управляващи и разгласи, че нещата " като цяло вървят добре “, предава БГНЕС.

В взаимозависимост от развиването на епидемията, Франция ще може да премине към нова фаза на намаляване на рестриктивните мерки. Правителството прави непрестанно оценка на обстановката и " поправя “ ограниченията, " в случай че зародят компликации “. Това включва мрачната вероятност за възобновяване на блокирането, в случай че има ненадейно утежняване на рецесията с ковид.

Както оповестява " Гардиън “, територията на Франция е оцветена в два цвята: червен, където вирусът към момента циркулира и остават някои ограничавания, на изток и в региона на Париж, и зелен – там, където отсъства и множеството ограничавания са отстранени.

Броят на пациентите с COVID-19, оставени на интензивна терапия, са намалели до по-малко от 2 500, което е най-ниската численост от месец март насам. Смъртните случаи се усилиха с 83 и общата им бройка доближи 27 074.

Изданието напомня, че в понеделник Франция анулира строгите ограничавания, което разреши някои магазини да отворят още веднъж и част от учениците да се върнат в учебно заведение. Хората могат да излизат от домовете си без заявления, че това е належащо.

Вчера беше анулирана още една възбрана, съгласно която повече от 10 души не могат да се събират в частен дом, стига главното му предопределение да е за живеене.

Министерството на вътрешните работи приканва жителите да бъдат деликатни и да съблюдават хигиеничните правила. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР