Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че страната е готова

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че страната е готова
Коментари Харесай

Макрон иска радикално друг път за Франция

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че страната е подготвена да поеме по „ изцяло различен път “, откакто президентските и парламентарните избори в страната донесоха безапелационна победа за него и за неговата центристка партия, съобщи AFP, представена от " Фокус ".
„ Досега ние бяхме на неверен път “, съобщи Макрон по време на послание пред двете камари на Народното събрание. „ Предпочитахме разпоредбите пред инициативността “, добави той.
Президентът на Франция Еманюел Макрон предложи броят на депутатите и в двете камари на Народното събрание на страната да се понижи с една трета. По време на послание пред депутатите и от двете камари във Версай, Макрон съобщи, че смяната, която той предложи, до момента в който бе кандидатпрезидент, би имала „ положителен резултат върху общото качество на парламентарната активност “. Сенатът на Франция сега има 348 депутатски места, до момента в който Националното заседание – 577.
Макрон съобщи, че „ тази есен “ ще анулира положението на изключително състояние в страната, наложено след джихадистките офанзиви в Париж през ноември 2015 година, оставили след себе си 130 жертви. „ Ще върна свободите на френския народ, отменяйки изключителното състояние тази есен, тъй като тези свободи са авансово изискване за съществуването на мощна народна власт “, съобщи Макрон по време на послание към депутати от двете камари на националния парламент.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР