Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че не знае дали

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че не знае дали
Коментари Харесай

Макрон не знае дали САЩ ще останат в ядрената сделка с Иран

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че не знае дали президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще остане в нуклеарната договорка с Иран , която се възприема от мнозина на Запад като най-хубавия метод за предварителна защита Ислямската република да се снабди с нуклеарно оръжие, осведоми " Ройтерс ".

" Не знам какво ще реши президентът на Съединени американски щати на 12 май ", сподели Макрон пред публицисти в Сидни след среща с австралийския министър председател Малкълм Търнбул.

 Изтребители на Израел бомбардирали ирански ракети в Сирия
Изтребители на Израел бомбардирали ирански ракети в Сирия

Еврейската страна се приготвя за война с Иран и търси поддръжката на Съединени американски щати

Макрон е призовал Тръмп по време на срещата им във Вашингтон през предходната седмица Съединени американски щати да останат в съглашението , само че Белият дом не е изцяло уверен, че би трябвало да продължи да го извършва.

Във вторник представителят на Белия дом Сара Сандърс съобщи, че договорката е подписана под подправени искания , защото нуклеарната стратегия на Ислямската република е била по-напреднала спрямо индикациите тогава.

Френският водач акцентира, че с Тръмп са стартирали концепцията за по-обширно съглашение с Иран , което е посрещнато " доста позитивно ".

 Нетаняху: Не желаеме война с Иран
Нетаняху: Не желаеме война с Иран

Западни страни се усъмниха в откритията на Израел

" Просто желая да кажа, че каквото и решение да бъде взето, ние ще би трябвало да подготвим по-обширни договаряния и по-широко съглашение, тъй като мисля, че никой не желае война в района, никой не желае ескалация на напрежението в района ", добави той.

Макрон осъди безредиците в Париж на Деня на труда. Полицията арестува повече от 200 души , откакто анархисти откраднаха проведения от синдикатите митинг против икономическите промени на президента.

 200 арестувани на първомайския митинг в Париж
200 арестувани на първомайския митинг в Париж

До конфликти се стигна на проявата за Деня на труда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР