Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че не съжалява за

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че не съжалява за
Коментари Харесай

Макрон се оправда защо е защитил женомразеца Депардийо

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че " не съжалява " за това, че е защитил презумпцията за непорочност на актьора Жерар Депардийо, разследван за обезчестяване и против който са импортирани няколко тъжби, съобщи Агенция Франс Прес. Държавният глава обаче изрази страдание, че " не е споделил задоволително какъв брой е значимо дамите, които са жертви на принуждение, да приказват ".

" Не скърбя, че опазих презумпцията за непорочност на обществена персона, в тази ситуация артист, както съм правил и за политици ", съобщи Макрон на конференция. В края на декември той отбрани Жерар Депардийо, като похвали " изключителния артист ", с който " Франция се гордее ", и осъди " преследването " му.   

Френският президент обаче призна, че " съжалява за едно нещо, а точно, че не е споделил задоволително за това какъв брой значими са гласовете на дамите, които са жертви на това принуждение, и какъв брой значима е тази битка за мен ".



Депардийо, който е на 75 години, е обект на три тъжби за полово посягане или обезчестяване - обвинявания, които той отхвърля. От 2020 година против него се води и следствие за обезчестяване след оплакване от актрисата Шарлот Арну. 

Когато направи изявлението си през декември, президентът реагира на информация, че артистът е направил редица женомразки и обидни забележки към представителки на нежния пол, които шокираха някои членове на обществото.

Женските асоциации дефинираха изказванията на Макрон като " плюнка в лицето " на жертвите на полово принуждение.
 
" От първия ден, а и преди този момент, тематиката за насилието над дами е приоритет и ние ще продължим да се борим против този публичен феномен ", съобщи Еманюел Макрон във вторник. 

Жерар Депардийо, чиято кариера е белязана от ексцесии и кавги, има над 200 участия в киното и малкия екран, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР