Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че не е сменил

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че не е сменил
Коментари Харесай

Макрон: Путин може да ме търси по телефона, ако има предложения за мир

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че не е сменил телефонния си номер и че в случай че съветският президент Владимир Путин има съществени оферти за реализиране на мир в Украйна, той към момента може да го откри на него, съобщи Франс прес.

" Ако президентът Путин има предпочитание да води разговор, в случай че желае да направи съществени оферти, в случай че желае да се излезе от спора и да се построи резистентен мир, т.е. мир, който да съблюдава интернационалното право и затова да зачита ползите и украинския суверенитет, ще приема телефонното му позвъняване ", съобщи Макрон на конференция след края на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел.

Франция постоянно ще бъде в този случай една мощ, която ще оказва помощ и която няма да пести напъните си, с цел да реализира резултат, добави той и подсети за напъните, които той персонално е положил, с цел да попречи на съветската инвазия в Украйна, а след това и, с цел да я спре в първите й месеци.

Вчера съветският президент Владимир Путин съобщи, че постоянно е подготвен да води разговор с френския си сътрудник, само че, че Макрон е този, който не вижда интерес в това и е престанал всякаква връзка с него, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Ние сме подготвени да продължим да сътрудничим с Франция. Но в даден миг френският президент постави завършек на връзките си с нас. Ако той има интерес да води разговор, ние сме подготвени ", сподели Путин през вчерашния ден на огромната си годишна конференция в Москва. " Ако френският президент не желае да поддържа връзка с нас, то ние няма да осъждаме това ", добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР