Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че има готовност да

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че има готовност да
Коментари Харесай

Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че има подготвеност да работи с администрацията във Вашингтон за реализиране на ново съглашение за нуклеарната стратегия на Иран, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп неведнъж дефинира съществуващата от 2015 година насам договорка като „ злополука “ и „ полуда “, съобщи AFP, представена от организация " Фокус ".
„ Мога да кажа, че имахме доста откровени разисквания по въпроса, единствено двамата. Ние, затова, желаем занапред нататък да работим по нова договорка с Иран “, съобщи Макрон на взаимна конференция с Тръмп след срещата им в Белия дом.
Припомняме, че месеци наред Доналд Тръмп дава обещание да се откаже от нуклеарното съглашение за Иран, което той дефинира като „ най-лошата договорка ". В края на януари американският президент удостовери уговорката на страната към съглашението, само че предизвести, че Иран има финален късмет на потвърди, че съблюдава изискванията му, или Съединени американски щати ще се изтеглят от него.
За излизане на Вашингтон от договорката може да повлияе и одобряването на някогашния шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео на поста държавен секретар на Съединени американски щати. Помпео е същински „ ястреб “ и е неприкрит съперник на съглашението за нуклеарната стратегия на Иран, реализирана при администрацията на предходния американски президент Барак Обама.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР