Президентът на Франция Еманюел Макрон внезапно отмени участието си на

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон внезапно отмени участието си на
Коментари Харесай

Макрон няма да отиде на форума в Мюнхен заради Северен поток 2

Президентът на Франция Еманюел Макрон ненадейно анулира присъединяване си на идната Мюнхенска конференция по въпросите на сигурността (15 – 17 февруари) на фона на различията с Берлин по въпроса за реализацията на плана „ Северен поток 2 “, заяви в четвъртък вестник Suddeutsche Zeitung, като се базира на лични източници, предава " Фокус ".
Според проектите, на 16 февруари в Мюнхен Макрон и немския канцлер трябваше да излязат със взаимно заявление пред участниците в авторитетния конгрес. Френската страна обоснова решението си с това, че работният график на президента не му разрешава да вземе присъединяване в конференцията. В реалност, отводът да се изкаже дружно с Меркел „ постоянно е алегоричен сигнал “ за това, че се случва „ последователно отчуждаване “ на основните съдружници в Европейски Съюз, цитира думите на доверено лице на Макрон изданието.
Немският вестник отбелязва, че безусловно в четвъртък е станало известно, че Франция има желание да гласоподава за приемане на ремонти в Газовата инструкция на Европейски Съюз, предвиждащи разпространение на основни правила за контролиране на европейския газов пазар върху тръбопроводи, отвън рамките на Съюза, в това число и на „ Северен поток 2 “. По този метод Париж не застана на страната на Берлин, който е изрично срещу смяна на директивата. Гласуването ще се състои в петък.
Предвид това, че Берлин и Париж неотдавна се договориха да засилят взаимоотношението си в основни области и подписаха Аахенския контракт за съдействие, решението на френските управляващи да не поддържат Германия за „ Северен поток 2 “ бе доста ненадейно.
На интернационалната Мюнхенска конференция по въпросите на политиката по сигурността ще вземат присъединяване към 40 държавни глави и министър председатели, в това число канцлерът на Германия Ангела Меркел и министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху. Конференцията ще бъде открита от министрите на защитата на Германия и Англия Урсула фон дер Лайен и Гавин Уилямсън. Очаква се и държавна делегация на Съединени американски щати, в която ще бъде и държавният секретар Майк Помпео. Русия, както се чака, ще бъде представлявана на форума от външния министър Сергей Лавров. Участниците в конференцията ще обсъдят редица въпроси от интернационалния дневен ред.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР