Президентът на Франция Еманюел Макрон слезе на терена след загубата

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон слезе на терена след загубата
Коментари Харесай

Макрон към Мбапе: Отново ни накара да сме горди

Президентът на Франция Еманюел Макрон слезе на терена след загубата от Аржентина на финала на Мондиал. Там той утеши Килиан Мбапе, чиито три гола не се оказаха задоволителни за нов триумф. “Петлите ” губеха с 0:2 още преди почивката, а чак в 80-ата минута нападателят вкара първото си попадение. Секунди по-късно той изравни, а в продълженията се разписа още един път за 3:3, след което се стигна до дузпите. И там Мбапе беше непогрешим, само че в последна сметка двама от неговите съотборници пропуснаха.

“Мбапе е популярен футболисти, а и към момента е млад - съобщи Макрон. - Казах му, че е едвам на 24 години, а към този момент има една купа от Мондиал, играл е още един край и е станал голмайстор на шампионата. Много ми е тъжно за него. Обясних му, че той ни накара да сме горди. В последна сметка загубихме, само че това е спортът ”.

“В края на първата част бяхме доста надалеч. Но обрати се бяха случвали и преди, въпреки това да е нещо толкоз рядко. Изключително е какво направи Мбапе и тимът като цяло. Видя се, че още веднъж сме гладни за победи и аз доста имах вяра в триумфа. В продълженията сътворихме второ знамение, връщайки се в мача от нищото ”, добави френския президент.
82  Аржентина е международен първенец
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР