Президентът на Франция Еманюел Макрон се обяви за продължаване на

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон се обяви за продължаване на
Коментари Харесай

Макрон се обяви за продължаване на диалога с Русия

Президентът на Франция Еманюел Макрон се разгласи за продължение на разговора с Русия.

По време на видеоконференция с основания във Вашингтон мозъчен концерн Атлантически съвет, Макрон съобщи, че е от значително значение разговорът с президента Владимир Путин да продължи в полза на "мира и европейската непоклатимост ", макар осъждането на затвор на съветския опозиционер Алексей Навални.

Френският държавен глава дефинира присъдата като "огромна неточност ", даже за стабилността на Русия, съобщи Франс прес.

Този вторник той към този момент осъди "неприемливото " наказание на Навални, тъй като "политическото противоречие в никакъв случай не е закононарушение " и прикани за незабавното му освобождение.Но пред Атлантическия съвет Макрон отбрани политиката си на "повторно ангажиране " на Европейски Съюз с Русия, за което той приказва от началото на своя президентски мандат.

Президентът на Франция посочи още, че ще направи всичко допустимо, с цел да поддържа всяка американска самодейност за обновяване на разговора с Техеран по нуклеарния въпрос, какъвто съвсем няма, след отдръпването през 2018 година на Съединени американски щати от подписаното през 2015 година интернационално съглашение, добавя БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР