Президентът на Франция Еманюел Макрон реши да си вземе 5-дневна

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон реши да си вземе 5-дневна
Коментари Харесай

Макрон се умори, взе си неочаквана отпуска

Президентът на Франция Еманюел Макрон реши да си вземе 5-дневна непланирана отпуска заради отмалялост, провокирана от напрегнатия работен график, заяви през днешния ден френското публично радио " Франс енфо ", съобщи ТАСС.

Във връзка с това френският държавен глава разпореди седмичното съвещание на министерския съвет, което обичайно протича в Елисейския замък всяка сряда, да се организира ден по-рано, предава Българска телеграфна агенция.

" Изминалите от момента на встъпването в служба на президента 17 месеца бяха извънредно интензивни и умората на президента е изцяло обяснима ", сподели източник на радиото. По думите му Макрон има доста непоколебим режим и постоянно спи не повече от три часа.

В събота френският президент работи през целия ден в Истанбул, където се състояха договарянията сред водачите на Русия, Турция, Германия и Франция за мирното споразумяване в Сирия. Идния уикенд Макрон би трябвало да замине на дълготрайно пътешестване из департаментите на Франция в границите на подготовката за отбелязването на 11 ноември на 100-годишнината от края на Първата международна война.

Президентът би трябвало да си поеме мирис. Той ще прекара няколко дни със фамилията си, само че не се оповестява къде, означи радиото, уточнявайки, че това няма да е извънградската резиденция Латерн във Версай, нито фамилната къща в Нормандия.

През декември Еманюел Макрон ще навърши 41 години. Той бе определен за президент на Франция през май 2017 година, като стана най-младият държавен глава в следвоенната история на страната. Той спортува интензивно и е играл за футболния тим на Националната школа за администрация (ENA) на Франция, където е приключил образованието си. Знае се също, че Макрон се занимава с бокс, от който се е увличал и през студентските си години. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР