Президентът на Франция Еманюел Макрон пристигна в Киев на среща

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон пристигна в Киев на среща
Коментари Харесай

Путин обещал на Макрон да няма ескалация на кризата с Украйн...

Президентът на Франция Еманюел Макрон дойде в Киев на среща с украинския си сътрудник Владимир Зеленски. Това се случва след вчерашните му шестчасови договаряния с Владимир Путин в Кремъл.

Макрон разяснява след визитата си в Москва, че е трябвало да предотврати ескалация на спора в Украйна. И добави, че диалозите с Путин са " помогнали да се избегне по-нататъшна ескалация към Украйна. " " Получих увещание, че няма да има нито утежняване, нито ескалация ", сподели пред публицисти френският президент.

В същото време Кремъл дефинира като погрешни френските изказвания, че съветският президент Владимир Путин е заречен на френския си сътрудник Еманюел Макрон, че Москва към този момент няма да подхваща никакви нови военни начинания към Украйна, съобщи Ройтерс. Дмитрий Песков, прессекретарят на Путин, заяви, че " Русия и Франция към този момент не могат да реализират съглашение за понижаване на напрежението към Украйна ".

" Такава деескалация е нужна ", призна в това време той и регистрира, че срещата Путин - Макрон е осигурила основата за по-нататъшна работа в тази посока.

От своя страна украинските управляващи разясниха, че с " интерес чакат сигналите, които носи от Москва президентът на Франция ".

" Със сигурност всички ние с интерес чакаме тези сигнали, които е донесъл господин Макрон от Москва. Но аз към този момент не един път съм казвал, в това число и през вчерашния ден, че ние сме отворени за разговор, ние сме настроени градивно, ще се търсят дипломатическо решение, само че ние не пресичаме своите " червени линии " и никой не може да ни накара да ги пресечем ", съобщи министърът на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба.

В същото време някогашният френски дипломат в Русия Жан дьо Глиниасти акцентира в собствен разбор, че Еманюел Макрон е първият измежду западните водачи, който намерено призна легитимността на опасенията на Русия за сигурността й и съобщи готовността си да търси взаимни отстъпки. Глиниасти, който е и началник на изследователския център на Парижкия институт за интернационалните и стратегически връзки означи, че резултатите от договарянията, обрисувани от Макрон, съдържат контури на предстоящ план на съглашение в региона на сигурността.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР