Президентът на Франция Еманюел Макрон предложи да се определи на

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон предложи да се определи на
Коментари Харесай

Макрон предлага да се въведе таван на заплащането на шефовете на големи компании в ЕС

Президентът на Франция Еманюел Макрон предложи да се дефинира на европейско ниво " таван " за заплащането на ръководителите на огромни компании, с цел да се избегнат злоупотреби, заяви Ройтерс.

Макрон сподели това във връзка на полемиката към възнаграждението на изпълнителния шеф на " Стелантис " Карлос Таварес, определяйки го като " шокиращо и прекалено ". Пред радио " Франс енфо " (France info) президентът разкритикува тези " астрономични суми ".

Акционерите на автомобилостроителното обединяване " Стелантис ", формирано след сливането на PSA и " Фиат Крайслер " (Fiat Chrysler), се опълчиха преди 3 дни на погашение на високото заплащане на ръководителя на групата Карлос Таварес.

Той трябваше да получи 19 милиона евро за 2021 година, при съществена заплата от 2 милиона евро. Таварес може да получи още 47 милиона евро, в случай че извърши задачите си като началник на компанията. Заплата от общо 66 милиона евро би била рекордна за шеф на френско дружество.

Според Макрон, може да има резултат, в случай че се вкара " таван " за възнагражденията на шефове на огромни компании на равнище Европейски съюз.

Държавният глава на Франция е претендент за втори мандат и на 24 април се явява на втори тур на президентските избори против кандидатката Марин Льо Пен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР