Президентът на Франция Еманюел Макрон предложи да се определи на

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон предложи да се определи на
Коментари Харесай

Макрон предлага европейски таван на заплатите на шефовете на големи компании

Президентът на Франция Еманюел Макрон предложи да се дефинира на европейско ниво " таван " за заплащането на ръководителите на огромни компании, с цел да се избегнат злоупотреби, съобщи Ройтерс. 

Макрон направи това изявление във връзка полемиката към възнаграждението на изпълнителния шеф на " Стелантис " Карлос Таварес, определяйки го като " шокиращо и прекалено ". Пред радио " Франс енфо " (France info) президентът разкритикува тези " астрономични суми ". 

Акционерите на автомобилостроителното обединяване " Стелантис ", формирано след сливането на PSA и Fiat Chrysler, се опълчиха в сряда против възнаграждението на ръководителя на групата Карлос Таварес. Той би трябвало да получи 19 милиона евро за 2021 година при съществена заплата от 2 милиона евро. Таварес може да получи още 47 милиона евро, в случай че извърши задачите си като началник на компанията. Заплата от 66 милиона евро би била рекордна за шеф на френско дружество, предава Българска телеграфна агенция. 

Според Макрон може да има резултат, в случай че се вкара " таван " за възнагражденията на шефове на огромни компании на европейско ниво. Държавният глава е претендент за втори мандат и на 24 април се явява на втори тур на президентските избори против кандидатката на крайната десница Марин Льо Пен. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР